looker, Z Nokią się nie bawiłem (jakoś ta firma nigdy do mnie nie przemawiała) ale skoro poszło mi z tel bez systemu (start samsung D900 do androida) to myślę że i tu nie będzie problemu. Jeśli masz system tu i tu to najbezpieczniej będzi jak zrobisz to przez Outlook. Przechodzi wszystko łącznie ze zdjęciami kontaktów, mailami , notatkami itp. Ja musiałem tylko po ostatniej synchronizacji na L9 zmienić sposób wyświetlania kontaktów bo domyślnie zrobił mi wg imion a nie nazwisk
looker, Nie próbowałem Nie znam tego Expressa) ale możesz spróbować zsynchronizować najpierw w jedną stronę telefon laptop. jak będziesz miał wszystko ok na lapku to i w drugą stronę pójdzie
looker, powinno dać się prosto przez BT, czyli wchodzisz w kontakty->zaznacz wszystkie->wyślij->BT. łatwiej z symbiana na androida (telefon->telefon) niż backup z nokia suite->android czy nokia suite->csv
w drugą stronę jest za to zabawnie - sprawdzałem ostatnio sposoby przeniesienia 300 kontaktów z gógla/csv do nokii - skonwertowałem do vcf i.. n51 odebrała 300 oddzielnych wiadomości, z których każdą trzeba(by) było potwierdzić, że chcę zapisać kontakt :lol: łatwiej było scalić wszystko do 1 vcf i przesłać ponownie
ps. zrób gdzieś dodatkową kopię kontaktów - sporadycznie android lubi robić niespodzianki w postaci niesynchronizujących się i ginących kontaktów, tzn. wpisujesz w telefon kontakt i po synchronizacji zamiast być w telefonie i na koncie gógla, to nie ma go nigdzie :| zgodnie z którymś prawem murphy'ego często to te ważne
Jak zsynchronizowałem przez google to ludzi na zdjęciach nie poznawałem(kaszana ze zdjeciami kontaktów straszna), reszta ok ale to jedno mnie zniechęciło do takiego rodzaju synchronizacji.
A tam ! Zamówiłem właśnie Samsunga Galaxy Ace 2. Najbardziej odpowiadał mi rozmiarami, parametrami i ma dobre opinie o czasie działania baterii. Podejrzewam, że i tak nie wykorzystam nawet 25% jego potencjału ;-)
Podzielę się wrażeniami jak go dostanę i trochę potestuję.
BTW - czy import kontaktów z kopii zapasowej zrobionej z obecnej Nokii E51, które mam teraz w lapku, będzie stanowił jakiś problem ? Czy muszę wykonać jakieś dodatkowe zabiegi co by "palcyma" nie wklepywać ponad 300 numerów i adresów ? :-)
Tylko takiego SGS3 czy 'zetkę' da się jeszcze na upartego włożyć w kieszeń dżinsów, short'ów Note już się nie zmieści :P Chyba, że ktoś nosi hip-hopowe spodnie z krokiem w kolanach i kieszeniami jak piwnice :szeroki_usmiech
A z tym ciutkę większy od Iphone to się uśmiałem :twisted: Iphone 5 przy Note to jak mikrus wygląda, a 4 to już w ogóle.
Z tego co się orientuje, to pojawił się już LG Nexus 4. Ciekaw jestem co prezentuje? Podobno już jest w Plusie.
2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
przejrzałem w wolniejszej chwili testy aparatu htc one i niestety jestem mocno rozczarowany - są absolutnie gówniane jak na superhiper reklamowany bajer obniżenia ilości pixeli. efekt jest taki, że jakościowo wyglądają jak zdjęcia z matrycą 15mpix zmniejszone software'owo do 4mpix, bez jakiegokolwiek zysku w postaci niby większych pixeli. do tego odwzorowanie kolorów też nie powala nikogo ani niczego (chyba że nokie e51 i równoważną epokę)
ps. ciekawy wynalazek, który zapewne za parę miesięcy będzie za rozsądne pieniądze: http://www.phonearena.com/reviews/Sa...-Review_id3255 czyli 5 cali, dual sim, spora bateria, wystarczający wydajny proc, 1GB RAM, niezły aparat, Jelly Bean na starcie i wątpliwej jakości ekran (lcd 5" 800x480=187ppi=lekka pixeloza) - choć to ostatnie pod warunkiem wystarczającej jasności (i rozsądnej ceny) będzie można przeboleć.
A ja wlasnie dokonalem wyboru. Mam w rekach nowa, żółciutką Lumie 920
Jak się już oswoisz z nową zabawką, to napis z kilka słów jak się spisuje słuchawka.
2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
A ja dowiedziałem się, że na raz mogę wysłać SMS do nie więcej niż 20 kontaktów :shock:
Można to zmienić ? Grzebałem w opcjach ale nie znalazłem...
Galaxy Ace 2.
idas, kombinuj jak przenieść wpisy z Symbiana do outlooka. Potem powinno pójść z górki.
Ewentualnie jest trialowy program do synchronizacji kalendarza symbianowego z Google. Potem kalendarz Google zsynchronizuj outlookiem i dalej z górki. Szczegółów nie pamiętam, jeśli spróbujesz i będą problemy daj znać na priv, pomogę.
Nadal nie wiem jak dodac zdjecia na kompie poprzez live.com do kontaktow.
Kalendarz da rade przeniesc poprzez Nokia Suite, ale problemem sa wydarzenia cykliczne. Z jakis powodow log ma wpisy ze takich rekordow przeniesc nie mozna o_O
Chyba bede musial przeklepac je recznie. To troche dziwne bo synchronizacja dziala bardzo dobrze: dodam wydarzenie w komorce i natychmiast pokazuje sie takze w live.com. Odwrotnie tak samo.
ps. ciekawy wynalazek, który zapewne za parę miesięcy będzie za rozsądne pieniądze: http://www.phonearena.com/reviews/Sa...-Review_id3255 czyli 5 cali, dual sim, spora bateria, wystarczający wydajny proc, 1GB RAM, niezły aparat, Jelly Bean na starcie i wątpliwej jakości ekran (lcd 5" 800x480=187ppi=lekka pixeloza) - choć to ostatnie pod warunkiem wystarczającej jasności (i rozsądnej ceny) będzie można przeboleć.
myślę, że za połowę ceny tego Szajsunga można nabyć chiński wynalazek np ZTE V987:
- 5.0" QHD 1280*720 IPS
- aparat: front 1mp, back 8mp
- dual Sim
- andek 4.1.2
- procek: MTK6589 (4 rdzenie)
- ram 1GB
- rom 4GB
- bateryjka: 2500mAh
Sam aktualnie mam ZTE V970 i jestem BARDZO zadowolony :wink:
Komentarz